Головна » 2015 » Травень » 6 » Про пам`ять
10:47
Про пам`ять

Якщо знання – це сила, і ваш розум є контенером цього знання, тоді, що більще ви покращуєте вашу пам’ять, то більше знань може вмістити ваш мозок, отже ви матимете більше сили. Принаймні це те, у чому я завжди себе переконую icon smile Як покращити вашу память

Тим не менше, нещодавно я почав використовувати методику для покращення памяті, що підгледів десь під час мандрування інтернет просторами. А полягає вона у виконанні простої вправи перед сном.

Щоночі, коли ви лягаєте в ліжко та готуєтесь до сну, пригадайте все, що ви робили протягом дня, від початку до кінця, і постарайтесь згадати усі найменші деталі. Почніть із моменту, коли ви прокинулись та завершіть моментом, коли ви пішли спати. Намагайтесь візуалізувати все до найменшої дрібниці, кожен ваш крок. Робіть це так, ніби ви дивитесь відео про свій день.

На початках вам буде дуже складно пригадати все у деталях, і ви навіть можете бути приголомшені, як мало ви пам’ятаєте день, котрий щойно закінчився. Проте, не переймайтеся, вже через тиждень-два ви відчуєте, як ваша пам’ять покращується. Ви зможете пригадати фактично кожну хвилину вашого дня. Вашою основною ціллю повинно бути уміння візуалізовувати цілі сцени – усі ваші розмови; люди, що були присутні під час них; пісні, що ви чули по радіо; білборди, що бачили, коли їхали на роботу та ін.

Звісно, що вам, мабуть, не вдасться пригадати весь уваш день, так як ви заснете десь, скажімо, по середині. І це абсолютно нормально.

Ось наслідки таких щоденних тренувань:

  • Ваша пам’ять значно покращиться, особливо уміння пригадувати похвилинні деталі із різних ситуацій впродовж дня, тижня, місяця і навіть значно довших періодів.
  • Ви будете більше жити вашими моментами. Таке вправляння зробить вас більш спостережливими, ви краще будете усвідомлювати, як ви проводите свій час. Це відбувається зарахунок того, що ви підсвідомо намагатиметесь запам’ятати все, щоб мати змогу потім пригадати.
  • Ви будете більш сфокусованими на завданні, що виконуєте на даний момент, бо будете намагатись витягнути із нього кожну детель, яку тільки можете. А це все у свою чергу допоможе вам більш ефективно вирішувати складні завдання.
  • Окрім візуалізації вашого пройдешнього дня, ви зможете краще визначати для себе інші аспекти життя, скажімо, ваші цілі на майбутнє, переломні моменти та ін.
  • Ви засипатимете значно легше та швидше. Це, скоріш за все, пояснються тим, що пригадування фактів дня подібне на рахування овець

Звісно, це ваша справа займатись таким чи ні, але спробуйте хоча б декілька разів, і я більш ніж переконаний, що вам це сподобається.

Переглядів: 265 | Додав: ученик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar